Raise Healthy Eaters in the New Year

Raise Healthy Eaters in the New Year

kid eating healthy food – Raise Healthy Eaters in the New Year. Ring in a healthy new year by teaching kids the importance of food, nutrition and eating skills: food to fuel busy, successful lives; nutrition to nourish strong bodies and smart brains; and eating...
History of Watermelone

History of Watermelone

Watermelon’s botanical name, Citrullus vulgaris, comes from the diminutive form of citrus, referring to the color and shape of the fruit, and vulgaris meaning common or ordinary fruit. It doesn’t take a rocket scientist to figure out where its English...
What Is Gin?

What Is Gin?

Gin and tonic with lime and rosemary on a slate board Gin is a distilled spirit that is made from grain and flavored with botanicals. It is most noted for its pine flavor due to its main ingredient, juniper berries. There are a variety of styles, from the famous...
9 Përfitimet e Kajsive

9 Përfitimet e Kajsive

Kajsia apo Prunus armeniaca është një frut i njohur ndryshe si kumbulla Armene.E rrumbullakët dhe në ngjyrë të verdhë, ajo ngjan si një version më i vogël i pjeshkës, por ndan të njëjtën thartësi si kumbulla e purpurt.Kajsitë janë shumë të ushqyeshme dhe kanë disa...
Karpaço – Një Pjatë apo Pikturë e Rilindjes?

Karpaço – Një Pjatë apo Pikturë e Rilindjes?

Këtë javë sjellim historinë që qëndron pas krijimit te pjatës së shijshme të Karpaços (Carpaccio).Karpaço është një aperitiv i thjeshtë dhe shumë i shijshëm!  Origjina e tij i ka fillesat në Venecia të Italisë në vitin 1950, në lokalin e quajtur ”Harry’s...