Ushqimet e stinës së verës

Ushqimet e stinës së verës

Rrepka Rrepka ka një shije të butë dhe të freskët, me teksturë pak krokante.Ndër varietetet më të njohura janë ato të vogla në formë të zgjatur, me lëkurë ngjyrë rozë në të kuqe dhe të brendshme të bardhë. Rrepkat janë të pasura me acid folik dhe kalium, dhe janë një...
Ushqimet e stinës së pranverës

Ushqimet e stinës së pranverës

Karçofi   Karçofi është një bimë ku të gjitha pjesët e tij, si gjethja, kërcelli dhe rrënja, përdoren për të përgatitur ekstrakte medicinale.    Ai ndihmon në reduktimin e simptomave të urthit dhe efektin “hangover” të alkoolit.   Karçofi përdoret...