NATIONAL HOT CHOCOLATE DAY

NATIONAL HOT CHOCOLATE DAY

Each year on January 31, people across the country celebrate the timeless cold weather beverage hot chocolate. Hot chocolate is a warm beverage made with ground chocolate, heated milk or water, and sugar. Sometimes called hot cocoa, the terms hot chocolate and hot...
History of Watermelone

History of Watermelone

Watermelon’s botanical name, Citrullus vulgaris, comes from the diminutive form of citrus, referring to the color and shape of the fruit, and vulgaris meaning common or ordinary fruit. It doesn’t take a rocket scientist to figure out where its English...
The 14 Best Ice Cream Shops in NYC

The 14 Best Ice Cream Shops in NYC

A New York City Ice Cream Crawl Because when it’s hot outside, the answer is always: cold and mild. Nothing screams “ice cream !!!” like a contagious summer day in New York City. And while I will say without a shred of sarcasm that some of the best...
Kafe, kafeinë dhe shëndet

Kafe, kafeinë dhe shëndet

Hulumtimi i pavarur nga shkencëtarët në të gjithë botën vazhdon të lidhë kafen me vetitë e rëndësishme (dhe befasuese) të shëndetshme. Për shkak të provave dërrmuese shkencore, kafeja ka fituar një reputacion të ri – dhe të përmirësuar. Udhëzimet më të fundit...
Spec i kuq

Spec i kuq

Paprika është një erëz që shpesh anashkalohet nga kuzhinierët. E vetmja herë kur mendojmë për paprika është kur bëjmë sallatën me patate ose mish pule, duke përdorur erëzën për ngjyrën për t’i bërë enët e drabës të duken të gjalla. Por paprika është një erëz...
Dobitë e Karotës

Dobitë e Karotës

– Bata-carotene që gjendet në karota është një antioksidant i famshëm që mund të riparojë dëmtimin e qelizave që janë shkaktuar përmes cikleve të rregullta të metabolizmit. Për shkak të kësaj, ju qelizat dhe do të jetoni më gjatë dhe më të shëndetshëm. –...
Ushqimet e stinës së verës

Ushqimet e stinës së verës

Rrepka Rrepka ka një shije të butë dhe të freskët, me teksturë pak krokante.Ndër varietetet më të njohura janë ato të vogla në formë të zgjatur, me lëkurë ngjyrë rozë në të kuqe dhe të brendshme të bardhë. Rrepkat janë të pasura me acid folik dhe kalium, dhe janë një...
Përfitimet shëndetësore të Hudhrës

Përfitimet shëndetësore të Hudhrës

Hudhra është një nga erëzat më të çmuara në kulinari dhe nga bimët më të vjetra të kultivuara në botë.Ajo i përket familjes Liliaceae, ku përfshihen perimet e gjelbra si prasi, qepët e njoma dhe të thata, të cilat dallohen për aromën dhe shijen e tyre të...