– Bata-carotene që gjendet në karota është një antioksidant i famshëm që mund të riparojë dëmtimin e qelizave që janë shkaktuar përmes cikleve të rregullta të metabolizmit. Për shkak të kësaj, ju qelizat dhe do të jetoni më gjatë dhe më të shëndetshëm.

– Lëkura e shëndetshme është një nga efektet anësore të shkëlqyera të ngrënies së karrotave. Vitamina A e karotës mbron lëkurën tonë nga dëmtimi i diellit, parandalon që ajo të thahet dhe plasaritet, heq rrudhat e parakohshme, puçrrat, pigmentimin, njollat ​​dhe tonet e pabarabarta të lëkurës.

– Sëmundjet e zemrës mund të parandalohen me marrje të lartë të karotenoideve, dhe karotat i kanë me bollëk. Ato kanë në përbërjen e tyre jo vetëm beta-karoten por edhe lutein dhe alfa-karotën.

– Presioni i gjakut dhe nivelet e kolesterolit gjithashtu mund të trajtohen me konsumimin e karrotave. Fijet e tyre të tretshme mund të lidhen me acide biliare dhe të sigurojnë përbërje më të mirë të rrjedhës së gjakut, të nivelizojnë nivelin e sheqerit tuaj dhe përbërës të ndryshëm alkalik rigjallërojnë gjakun.

– Vitamina A e karotave nuk është e dobishme vetëm për lëkurën, por edhe për pastrimin e gjithë trupit tuaj nga toksinat e panevojshme. Mund të zvogëlojë bilancin dhe dhjamin nga mëlçia, dhe mund të pastrojë lëvizjen e zorrës së trashë dhe të shpejtojë lëvizjen e mbeturinave.

Copyright: Vegetable Facts