– Ecja e shpejtë ndihmon në uljen e yndyrës së trupit, uljen e presionit të gjakut dhe rritjen e lipoproteinës me densitet të lartë.

– Shëtitja më e gjatë në botë u krye nga një ish-shitës i shenjave neon, Jean Beliveau. Ai eci 46,600 milje rreth 64 vendeve. Udhëtimi i mori 11 vjet.

– Racewalking ka qenë një sport zyrtar olimpik për më shumë se 90 vjet. Distancat ndryshojnë nga 1 milje në 95 milje. Racewalking zakonisht nuk është sporti më i popullarizuar i Lojërave Olimpike.

– Shtetet e Bashkuara ecin më pak nga çdo komb i industrializuar. Mesatarja australiane merr 9, 695 hapa në ditë (vetëm disa më pak se 10,000 ideal), japonezja mesatare merr 7,168; mesatarja zvicerane: 9,650; dhe mesatarja amerikane vetëm 5,117.

– Duke pasur parasysh që bota është rreth 25,000 milje në perimetër dhe që shkalla mesatare e ecjes është 3 milje në orë, do t’i duhej një personi që ecë pa ndalur afërsisht 347 ditë për të shëtitur nëpër botë.

 

Shkelja e zjarrit ka të bëjë edhe me fizikën dhe një gjendje mendjeje

– Ecja nga zjarri ose akti i të ecurit nëpër gurë të nxehtë ose me këmbë të zhveshur, është një ceremoni fetare që praktikohet në disa pjesë të botës, përfshirë nënkontinentin Indian, Kinën, Ishujt Fixhi dhe Zelandën e Re. U praktikua edhe në Greqinë antike dhe Indinë. Ecja në zjarr thuhet se ndihmon në garantimin e një korrje të mirë ose pastrimin e pjesëmarrësve.

– Do të duheshin rreth 225 milion vjet për të ecur një vit dritë me ritmin e një milje 20-minutëshe. Do të duheshin 95,000 vjet për të udhëtuar një vit dritë në Mars 9.68 X-43 të NASA-s, një scramjet hipersonik që është avioni më i shpejtë në botë. Një vit dritë është rreth 5.9 trilionë milje.

– Do të duhej, mesatarisht, 1 orë dhe 43 minuta më këmbë për të djegur një Big Mac me 540 kalori.

– Njerëzit u bënë bipedal tre deri në gjashtë milion vjet më parë. Shkencëtarët besojnë se njerëzit filluan të ecin në dy këmbë për të transportuar më mirë mallra dhe për të përdorur energjinë në mënyrë më efikase.