–  Megjithëse farmacisti amerikan John S. Pemberton shpiku Coca-Cola në 1886, librari i tij, Frank Robinson shpiku emrin. Robinson kishte shkrim të bukur të dorës, dhe skenari i tij i lulëzuar përdoret akoma edhe sot.

– Coca-Cola u tregtua për herë të parë si një tonik nervor që “lehtëson lodhjen”.

– Produktet e para të Coca-Cola përmbajnë kokainë, rreth 9 miligram për gotë. Ajo u hoq nga pija në vitin 1903. Koka origjinale ishte gjithashtu alkoolike.

– Coca-Cola është produkti më i shpërndarë në planet.

– Coca-Cola u lançua zyrtarisht në vitin 1886, duke e bërë atë të vjetër 130 vjet.

– Vetëm dy vende në botë nuk shesin Coca-Cola: Koreja e Veriut dhe Kuba.

 

John Pemberton vdiq nga kanceri në stomak në moshën 57 vjeç në gusht 1888

– John S. Pemberton, shpikësi i Coca-Cola, ishte një farmacist dhe kolonel në ushtrinë e Konfederatës gjatë Luftës Civile. Pasi mbajti një dëmtim lufte, ai u bë i varur nga morfina dhe besoi se toniku i tij do të luftonte varësinë e tij.

– Coca-Cola ka kaq shumë lloje pijesh sa do t’i duhej një personi të pinte një në ditë mbi nëntë vjet për t’i provuar të gjitha.

– Nëse çdo pikë e koksit e bërë ndonjëherë ishte vendosur në shishe 8-ons dhe do të vinte fund-në-fund, shishet do të arrinin në hënë dhe do të ktheheshin mbi 2000 herë.

– Marka e Koksit vlen mbi 83.8 miliardë dollarë, që është më shumë se KFC, Metro, dhe Budweiser e kombinuar.