Hulumtimi i pavarur nga shkencëtarët në të gjithë botën vazhdon të lidhë kafen me vetitë e rëndësishme (dhe befasuese) të shëndetshme.

Për shkak të provave dërrmuese shkencore, kafeja ka fituar një reputacion të ri – dhe të përmirësuar. Udhëzimet më të fundit Dietare të Sh.B.A -së kohët e fundit dhanë një rekomandim të paparë për kafen, si pjesë e një jetese të shëndetshme.

NCA po punon me një ekip ekspertësh shkencorë për të përpiluar një përmbledhje gjithëpërfshirëse të hulumtimit mbi kafenë dhe shëndetin (dhe ka shumë).

Në ndërkohë, ne po theksojmë gjetjet kryesore për çështje shëndetësore me shoqatat më të forta të konsumit të kafesë. Kjo perfshin:

  • Kancer
  • Jetëgjatësia
  • Sëmundje kardiovaskulare
  • Shëndeti i mëlçisë
  • Diabeti

Ja çfarë po thotë shkenca për kafenë dhe shëndetin:

Kafeja dhe ndikimi tek sëmundja e Kancerit:

SHKENCA: Konsumi i kafesë mund të ofrojë përfitime mbrojtëse për kancerin e gjirit pas menopauzës. Konsumi i katër gotave në ditë shoqërohej me një ulje prej 10% të rrezikut të kancerit pas menopauzës.

 

SHKENCA: Pirja e kafesë shoqërohet me një rrezik më të ulët të kancerit të zorrës së trashë tek gratë. Një studim tregoi se ekzistonte një rrezik i zvogëluar 20% i kancerit të zorrës së trashë tek gratë që pinin më shumë 3 gota kafe në ditë, në krahasim me ato që pinin më pak se një ose më pak.

SHKENCA: Pirja e kafesë mund të parandalojë përsëritjen e kancerit të mëlçisë tek të rriturit

Kafe & Diabeti

SHKENCA: Studimet tregojnë se pirësit e kafesë kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit tip 2, i cili përbën 90-95% të rasteve të diabetit në botë. Ata gjithashtu tregojnë se njerëzit që pinë katër ose më shumë filxhanë kafe në ditë, kanë një rrezik 50% më të ulët të diabetit tip 2.

SHKENCA: Cafestoli, një përbërës që gjendet në kafe, mund të ndihmojë në largimin e diabetit tip 2. Kompleksi është zbuluar se rrit sekretimin e insulinës, zvogëlon nivelin e glukozës në agjërim dhe përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës në minj.

 

Copyright: http://www.ncausa.org/